Instrucțiuni de aplicare

Montarea fototapetului pe bază de hârtie
 

Montarea fototapetului pe bază din Vlies
          

                                                  

1.      Pregătirea peretelui

Suprafața peretelui trebuie să fie netedă, curată și uscată (fără praf și murdărie). Suprafețele denivelate trebuie să fie șpăcluite. Tapetele vechi trebuie înlăturate complet, iar vopselele pe bază de ulei trebuie îndepărtate cu șmirghel sau răzuite.

 

2.      Pregătirea fototapetului

Desfășurați fototapetul pe podea, în fața peretelui unde va fi montat, și verificați continuitatea fâșiilor individuale. Asigurați-vă că dimensiunile fototapetului corespund peretelui dumneavoastră. Liniile orizontale și verticale trebuie marcate pe perete cu un creion (cu ajutorul unei nivele cu bulă de aer și a unui fir cu plumb), în scopul montării exacte a tapetului pe perete.

 

3.      Prepararea adezivului

Folosiți adezivul pentru tapete, atașatAmestecați pasta după cum urmează:

-        Pentru tapetele din 2 bucăți (184х254 cm): 40 g cu 1,2-1,5 l apă 

-        Pentru tapetele din 4 bucăți (368х354 сm): 50 g cu 1,5-2 l apă

Turnați pasta în apă rece și amestecați energic 30 de secunde. Așteptați 3 minute și amestecați din nou. Lăsați pasta pentru 15-20 de minute și mai amestecați o dată înainte de utilizare.

 

4.      Montarea fototapetului pe bază de hârtie

Aplicați adezivul uniform pe hârtie. Asigurați-vă că toate colțurile sunt acoperite cu adeziv. Important: nu suprapuneți niciodată fâșiile date cu adeziv. Nu permiteți hârtiei să absoarbă adezivul, începeți montarea imediat (maxim 1-2 minute după aplicarea adezivului). Fixați fâșia în poziția dorită și presați-o de sus în jos. Bulele de aer se elimină cu mișcări de netezire de la centru spre margini. Îndepărtați adezivul rămas pe fața fototapetului cu o cârpă ușor umezită. Dacă vreuna dintre fâșii alunecă sau este fixată strâmb, scoateți-o cu atenție și puneți-o la loc, imediat.


4.1     Montarea fototapetului pe bază din Vlies

Aplicați adezivul uniform și abundent pe peretele unde va fi prima parte (nu acoperiți întreaga suprafață deodată, ci porțiune cu porțiune). Fixați fâșia în poziția dorită și presați-o de sus în jos. Bulele de aer se elimină cu mișcări de netezire de la centru spre margini cu o cârpă uscată sau cu un roler din cauciuc. Îndepărtați adezivul rămas pe fața fototapetului cu o cârpă ușor umezită. Dacă vreuna dintre fâșii alunecă sau este fixată strâmb, scoateți-o cu atenție și puneți-o la loc imediat.

 

5.       Uscare

Fototapetul trebuie lăsat să se usuce încet, la o tempertură de aproximativ 20°C (hârtia poate deveni casantă dacă se usucă prea repede). Dacă montați tapetul iarna, asigurați-vă că în încăpere nu se formează curenți de aer, că este bine încălzită și că toate ferestrele sunt închise.

 

 Indicații importante:

 -       Lucrați la o temperatură de aproximativ 20°C.

-        Ne străduim să vă livrăm fototapetele în stare perfectă. Sunt posibile diferențe de culoare care nu pot fi evitate din cauze tehnice. Dacă doriți să faceți reclamație, vă rugăm să ne contactați înainte de a monta fototapetul. 

 Mai multe idei de decora cu fototapete:


Fototapete 3D

Fototapete cu pietre, caramida si lemn!

Fototapete pentru Copii

Fototapete sau placate cu harta lumii!

10 Fototapete pentru dormitor!

Creati o atmosfera de vara in locuinta dumneavoastra!

Decoratie cu fototapete!

Fototapete cu pietre, caramida si lemn!

Mai frumoasa camera – cu tema subacvatica.

Cum să alegem fototapetele pentru living?

Unde se potrivesc fototapetele cu flori?

Cum să mărim spațiul cu ajutorul fototapetelor cu ferestre?

Există fototapete cu peisaje din Paris sau Londra?

Fototapete cu New York și alte orașe

Unde se expun fototapete abstracte?

De ce să optăm pentru montarea unui tapet cu cascade?

Fototapet cu orhidee și alte flori

Avem opțiunea pentru fototapete cu trandafiri?

Există oare fototapete cu peisaje minunate de pădure?